Gezinnen kunnen soms om allerlei redenen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld omdat een van de kinderen extra zorg nodig heeft of omdat een ouder er alleen voor staat en de situatie even niet meer overziet.
Als CJG- vrijwilliger ondersteun je een gezin bij het vinden van antwoorden op vragen. Bijvoorbeeld over het opvoeden van kinderen, het organiseren van het huishouden of met het aangaan van sociale contacten. Je biedt ze een luisterend oor en een steuntje in de rug. Het doel van jouw ondersteuning is dat het gezin na verloop van tijd zelfstandig verder kan. De ondersteuning is dus altijd tijdelijk. 

Wat verwachten we van je?
Om gezinnen te kunnen ondersteunen heb je de volgende kwaliteiten nodig. 
Je hebt: 

  • ervaring met opvoeden 
  • een open houding en kunt aansluiten op de situatie in een gezin
  • graag contact met andere ouders
  • een positieve instelling 

Je bent:

  • bereid de basistraining CJG-vrijwilliger te volgen
  • minimaal een tot anderhalf jaar beschikbaar.

Wij bieden jou een interessante training en persoonlijke begeleiding. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor intervisie en deskundigheidsbevordering. Je doet werkervaring op en komt in contact met andere mensen. Je maakt onderdeel uit van een team van CJG-vrijwilligers en professionals. 

Interesse?
Meld je dan aan als vrijwilliger. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek krijg je meer informatie over vrijwilligerswerk bij CJG Breda. Jij kunt je vragen stellen en je motivatie toelichten. Samen kijken we of dit vrijwilligerswerk bij je past. 

Voor vragen kun je contact opnemen met Chantal van Vegten 06 - 23 11 42 26 of mail chantal.van.vegten@cjgbreda.nl

Lees hier wanneer de volgende basiscursus CJG vrijwilliger weer start.