Cursusleider Schatten van Ouders
Cursusleider GLOW

Cursusleider Schatten van Ouders

CJG Breda leidt vrijwilligers op tot cursusleider 'Schatten van Ouders'. Dit doen we volgens het Train-de-Trainer principe. In deze cursus worden ouders zich  bewust van hun stijl van opvoeden. Van wat goed gaat en wat beter kan. Ouders wisselen onder leiding van twee vrijwilligers ervaringen uit van mooie maar ook lastige opvoedmomenten. Dit is vaak een feest van herkenning. Ook als het gaat om de dingen die moeilijk zijn en juist niet vanzelf gaan. Ouders ervaren dat ze hierin niet de enige zijn. De cursus wordt gegeven op basisscholen en middelbare scholen. 

Train-de-trainer
Heb jij de ambitie om aan andere ouders deze cursus of workshop te geven? Dan kun je de Train-de-Trainer Schatten van Ouders volgen.
Je wordt opgeleid om samen met een andere vrijwilliger een cursus van vier bijeenkomsten te verzorgen aan groepen van maximaal 12 deelnemers. 

Wat verwachten we van jou?
Om opgeleid te worden tot cursusleider 'Schatten van Ouders' moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. 
Je hebt:

 • HBO denkniveau
 • Eigen ervaring als opvoeder
 • Ervaring of affiniteit met training en/of coaching

Je bent bereid om minimaal twee cursussen 'Schatten van Ouders' te verzorgen. 

In november start er weer een nieuwe Train-de-trainer 'Schatten van Ouders'. Klik hier voor meer informatie.

 

Cursusleider GLOW

CJG Breda leidt vrijwilligers op tot cursusleider GLOW. Dit doen we volgens het  Train de Trainer principe. Deze training  is bedoeld voor diegenen die de ambitie hebben om onder supervisie van het CJG workshops te gaan geven aan groepen kinderen. Deze workshop van 5 woensdagmiddagen geef je altijd samen met een andere vrijwilliger.
De Train de Trainer voor cursusleider bestaat uit 3 woensdagmiddagen van 13.30 tot 16.00 uur waarna je als vrijwilliger de basisprincipes van Glow onder de knie hebt en vanuit deze principes aan de slag kunt met de workshop. Workshopleiders zijn aan het einde in staat hier maatwerk in te leveren en dragen een gezamenlijke visie uit.  Na afloop van de TdT zal er een evaluatie plaatsvinden waarin we kijken of het geven van Glow bij je past. Daarnaast zijn er ook thuisopdrachten aan verbonden (soms ook in tweetallen). Het is de bedoeling dat je alle 3 de ochtenden aanwezig bent.

Data train de trainer
De datum van de volgende train-de-trainer is nog niet bekend.

Inhoud:

 1. Kennismaken met elkaar, CJG en Glow
 2. Kindercomponent Glow – basisprincipes, oefeningen, eigen houding
 3. Oudercomponent Glow – stimuleren ouderbetrokkenheid, hoe omgaan met vragen, basishouding.

Als je wil deelnemen aan de Train de Trainer zijn de vereisten:

 • affiniteit met kinderen
 • affiniteit met mindfulness/ontspanningsoefeningen
 • HBO denkniveau
 • ervaring en/ of affiniteit met training/ coaching vaardigheden met kinderen
 • effectief kunnen communiceren met ouders
 • beschikbaar op woensdagmiddag om 1 of 2 x per jaar een workshop te geven van 5 bijeenkomsten

De workshop die je in tweetallen gaat geven na afloop van de Train de Trainer starten in het eerste kwartaal van 2019. De data en tijden worden in overleg bepaald.

Dit traject Train de Trainer voor cursusleider Glow is gratis maar niet vrijblijvend, je verbind je aan bepaalde voorwaarden die bij het kennismakingsgesprek of de basiscursus vanuit het CJG zijn besproken. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden
Ben je enthousiast om je hieraan te verbinden en kan je bovenstaande data stuur dan een mail naar sanne.bouw@cjgbreda.nl om je aan te melden.