Specialistische hulp

Soms is er meer aan de hand en is er specialistische hulp nodig. Bijvoorbeeld bij psychische of psychiatrische problematiek. Voor specialistische hulp heb je een ‘beschikking’ nodig. Hiermee kun je de benodigde hulp inzetten door een zorgaanbieder naar keuze. Deze zorgaanbieder moet wel een contract hebben met de gemeente. Welke zorgaanbieders dit zijn, kun je zien op www.regiowbo.nl.

Hoe gaat het regelen van specialistische hulp in zijn werk?
De CJG-professional nodigt een jeugdregisseur van de gemeente uit bij een gesprek met jou. Samen onderzoeken jullie welke gespecialiseerde jeugdhulp nodig is. Hierover maken jullie afspraken en legt die vast in een plan.
Binnen acht weken na dit gesprek neemt de jeugdregisseur een beslissing over de in te zetten hulp. Mogelijk kan jouw contactpersoon bij het CJG nog iets voor je betekenen in deze fase. Zo niet, dan sluit het CJG jouw zaak af.

Als er specialistische hulp is ingezet
De benodigde hulp gaat van start. De jeugdregisseur van de gemeente blijft met jou waar nodig in contact over de afspraken. Gaat er iets niet goed met de ingezette hulp en weet je niet wat je hier aan moet doen? Zijn er andere problemen waardoor je niet verder komt? Dan kun je bij de jeugdregisseur terecht.