Box

Als je je baby even moet neerleggen, is de box een veilige plek. Bovendien is dit een heerlijke plek voor baby’s om te leren bewegen en zelf te spelen.

Rustig opbouwen

Het is aan te raden om het gebruik van de box rustig op te bouwen. Als je kind de eerste keer een kwartier in de box ligt, is dat lang genoeg. Zo geef je het de tijd om aan de box te wennen.

Verstelbare bodem

Veel boxen hebben een verstelbare bodem. Tegen de tijd dat je kind zich begint op te trekken en wil gaan staan, zet je de bodem in de laagste stand.

Wat voor type box kies je?

Er zijn boxen met spijlen en boxen met netten. Als je een nieuwe box koopt, weet je zeker dat hij veilig is. De veiligheidseisen zijn te vinden op de website van Veiligheid.nl.

Tips voor een goede box

De afstand tussen de spijlen moet tussen de 4,5 en 6,5 centimeter zijn, net als bij een bedje. Let daarop als je een oude box hebt. Een box met spijlen heeft veel voordelen:

  • Je kind kan de spijlen vastpakken om te gaan zitten en staan.
  • De box staat op pootjes. Doordat de boxbodem de grond niet raakt, is het minder koud voor je kind.
  • Je kunt de hoogte van de boxbodem verstellen. Als je kind nog klein is, kun je de bodem in de hoogste stand zetten, zodat je niet diep hoeft te bukken als je je baby uit de box wilt pakken.
  • De box heeft vaak een la. Dat is handig voor het opbergen van speelgoed.

Een netbox is lichter en kleiner en kun je inklappen. Je kind heeft er wel minder houvast aan en kan minder zien door het net.

Speelgoed afwisselen

Ook wat oudere baby’s kunnen nog heerlijk spelen in de box. Als je regelmatig even wat ander speelgoed in de box legt, is dat telkens weer een leuke verrassing voor je kind.

Deel dit artikel

Voor jou