Waterpokken

Waterpokken is een infectieziekte die vooral kinderen krijgen. Als je zwanger bent en waterpokken krijgt, kan dat in sommige gevallen nadelige gevolgen hebben voor je ongeboren kind.

  • Als je zelf al waterpokken hebt gehad, kun je het in principe niet nog een keer krijgen, en heeft het dus ook geen gevolgen voor je zwangerschap. Je hoeft je dan geen zorgen te maken.
  • Als je zelf geen waterpokken hebt gehad, overleg dan met je verloskundige, huisarts of gynaecoloog of je tijdens je zwangerschap beter uit de buurt kunt blijven van iemand met waterpokken.
  • Als je in de buurt bent geweest bij iemand die waterpokken heeft en zelf geen waterpokken hebt gehad, vertel dit dan aan je huisarts of verloskundige. Zij weten wat je dan het best kunt doen.

Ook voor een pasgeboren baby kunnen waterpokken gevaarlijk zijn. Het kan soms leiden tot ernstige complicaties. Let dus ook goed op besmettingsgevaar tijdens en na de bevalling.

Infectie met waterpokken

Als je zwanger bent, nooit eerder waterpokken hebt gehad en vermoedt dat je nu bent geïnfecteerd, neem dan contact op met je huisarts en overleg over de mogelijkheden van behandeling.

Meer informatie over waterpokken

Op de website Huidhuis.nl vind je meer informatie over waterpokken en ook informatie over andere huidaandoeningen.

Deel dit artikel

Voor jou