Opvoeden, we weten het wel…dat betekent consequent zijn, positief gedrag belonen, grenzen stellen, en vaak lukt dat ook heel aardig. En toch…soms knaagt het als je opeens toch gaat schreeuwen naar je kind, je ongeduldig wordt en je even niet weet wat je met je kind aan moet. En daar heb je echt geen lastige kinderen voor nodig! Je denkt bij jezelf: dit kan toch anders?

Als opvoeder beschik je over een ‘schat’ aan kennis en inzicht waarvan je misschien niet altijd bewust bent. Samen aan de slag met opdrachten en het delen van ervaringen kunnen helpen bij het positiever opvoeden. Bij Schatten van Ouders sta je stil bij jouw ideeën over opvoeden. Want wat ‘goed’ is voor jou en je kind, weet jij zelf het beste; elk gezin is immers uniek. Schatten van Ouders geeft daarom geen opvoedadvies of pasklare antwoorden, daar gaan we samen naar op zoek. Het opvoeden van een kind is een boeiende ontdekkingstocht waar je best wel eens voor verrassingen komt te staan.

Voor wie?
Schatten van Ouders kun je alleen of samen met je partner volgen en is voor alle opvoeders uit Breda, Baarle-Nassau en Alphen en Chaam. We bieden cursussen aan per leeftijdscategorie van het kind. Gezien het interactieve karakter is het de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en deelname is gratis.

Door wie?
Schatten van Ouders wordt gegeven door twee ervaren opvoeders die door CJG Breda zijn getraind om hun kennis over en ervaring met opvoeden te delen.

Data en aanmelden
Voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar:

  • Woensdag 30 september, 14 okober, 4 november en 18 november 19.30 - 21.30 uur.  (Klik hier om je voor deze cursus aan te melden.)

Voor ouders met kinderen van 12 jaar en ouder:

  • Woensdag 13 oktober, 27 oktober, 10 november en 24 november 2020 van 19:30 tot 21:30 uur, data volgen nog.  (Klik hier om je voor deze cursus aan te melden.)

Locatie
In het centrum van Breda. Deze wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne de Gouw, tel: 06-28857734 of yvonne.de.gouw@cjgbreda.nl
Interview met Rieneke Huijs, cursusleidster Schatten van Ouders
Download hier de folder Schatten van Ouders