Opvoeden, we weten het wel…dat betekent consequent zijn, positief gedrag belonen, grenzen stellen, en vaak lukt dat ook heel aardig. En toch…soms knaagt het als je opeens toch gaat schreeuwen naar je kind, je ongeduldig wordt en je even niet weet wat je met je kind aan moet. En daar heb je echt geen lastige kinderen voor nodig! Je denkt bij jezelf: dit kan toch anders?

Als opvoeder beschik je over een ‘schat’ aan kennis en inzicht waarvan je misschien niet altijd bewust bent. Samen aan de slag met opdrachten en het delen van ervaringen kunnen helpen bij het positiever opvoeden. Bij Schatten van Ouders sta je stil bij jouw ideeën over opvoeden. Want wat ‘goed’ is voor jou en je kind, weet jij zelf het beste; elk gezin is immers uniek. Schatten van Ouders geeft daarom geen opvoedadvies of pasklare antwoorden, daar gaan we samen naar op zoek. Het opvoeden van een kind is een boeiende ontdekkingstocht waar je best wel eens voor verrassingen komt te staan.

Voor wie?
Schatten van Ouders kun je alleen of samen met je partner volgen en is voor alle opvoeders uit Breda, Baarle-Nassau en Alphen en Chaam. We bieden cursussen aan per leeftijdscategorie van het kind. Gezien het interactieve karakter is het de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en deelname is gratis.

Door wie?
Schatten van Ouders wordt gegeven door twee ervaren opvoeders die door CJG Breda zijn getraind om hun kennis over en ervaring met opvoeden te delen.

Data
Schatten van Ouders bestaat uit vier bijeenkomsten. Binnenkort starten er vier cursussen

  • De cursus voor ouders met kinderen tussen 2 en 8 jaar is op donderdagavond 27 september, 11 en 25 oktober en 8 november.
  • Voor ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar is op: dinsdagavond 4 en 18 september en 2 en 16 oktober.
  • Voor ouders met kinderen tussen 12 en 16 jaar starten er twee cursussen: 
    een op dinsdagavond 25 september, 9 en 23 oktober en 6 november;
    een op woensdagavond 10 en 24 oktober en 7 en 21 november.
     

Informatie en aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op via onderstaande link:

Locatie
In het centrum van Breda. Deze wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne de Gouw, tel: 06-12994600 of yvonne.de.gouw@cjgbreda.nl