Vrije tijd en sport

Vrije tijd en sport

Ouders en kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan. De combinatie van werk, kinderen en opvoeding vergt veel van ouders. Ook op kinderen komt veel af via school, internet en de televisie. Het is belangrijk voor ouders en kinderen om op tijd te ontspannen. Als ouder moet je tenslotte zelf ook uitgerust zijn om gezond te blijven en zo meer te kunnen genieten van het opgroeien en de opvoeding van je puber.

Het belang van sport

Zorg ervoor dat je puber veel beweegt, want sporten is gezond voor je hele lichaam. Door te sporten, maak je hormonen aan die zorgen dat je fit en vrolijk bent. Als je je fit voelt, voel je je ook beter. Artsen denken zelfs dat sporten helpt om uit een depressie te komen.

Luister naar je kind

De meeste pubers vinden sport leuk. Ze houden van het spel en van het wedstrijdelement, want ze willen graag ergens goed in zijn. Sommige pubers sporten omdat het gezond is of omdat het zo hoort, andere willen helemaal niet sporten. Daarom is het belangrijk om te ontdekken wat de motieven zijn van jouw kind om te bewegen. Als het bijvoorbeeld wil sporten om nieuwe vrienden te maken, ga dan samen op zoek naar een leuke teamsport. Houdt je puber niet zo van sporten, maar wel van even tijd voor zichzelf? Misschien is het dan een idee om goede wandelschoenen te kopen. Probeer samen uit te zoeken waar je kind zich goed bij voelt. Zo help je je puber het beste om in beweging te komen.

Deel dit artikel

Voor jou