Activiteiten in de vakantie

Activiteiten in de vakantie

Je peuter vindt het vast heel leuk om activiteiten te ondernemen en uitstapjes te maken. Tijdens de vakantie heb je daar natuurlijk mooi de tijd voor!

Uitstapjes met je peuter

Veel kinderen vinden het leuk om naar het bos of het strand te gaan. De meeste peuters gaan ook graag naar de kinderboerderij of de dierentuin. Verder vinden peuters het meestal heel leuk om te gaan picknicken. Met je (oudere) peuter kun je bijvoorbeeld ook eens een vuurtoren of een kasteel bezoeken. Sommige milieu-educatiecentra zijn geschikt voor peuters en organiseren in de vakanties vaak speciale activiteiten.

Musea

Er zijn enkele musea die ook leuk zijn voor je (oudere) peuter. Musea zijn leuk voor peuters als ze iets kunnen doen, ergens in kunnen klimmen en lekker kunnen spelen. Verwacht niet dat je kind luistert naar informatie. Je kunt af en toe wat uitleggen als dat aansluit bij waar je kind mee bezig is, maar meestal blijft er niet veel van hangen.

Pretparken

Nederland telt verschillende pretparken. Er zijn grote pretparken met veel attracties voor oudere kinderen, maar er zijn ook kleine pretparken gericht op jonge kinderen. Toch is voor jonge peuters de speeltuin vaak al genoeg.

Spelen in de buurt

In de vakantie heb je ook heerlijk de tijd om met je peuter naar de speeltuin te gaan, of te gaan fietsen en wandelen. Beweging is natuurlijk zowel goed voor jezelf als voor je kind. Verder kun je ook eens kijken of er in het buurthuis, de moskee, de kerk of de speeltuinvereniging speciale activiteiten voor je (oudere) peuter worden georganiseerd.

Nog meer vakantietips!

  • Je kunt met je kind een stukje gaan reizen met een vervoermiddel waar het nog nooit in heeft gezeten, zoals de trein, de metro, de tram, de bus of een pont. Kinderen onder de 4 jaar mogen vaak gratis mee. Ga gewoon een stukje op en neer!
  • Kamperen is vaak een groot succes. Als je een tuin hebt, kun je daar een tentje opzetten of van lakens zelf een tentje maken.
  • Heb je zelf weinig vakantie? Dan kan je kind misschien bij familie of vrienden logeren. Logeren is vaak heel gezellig voor peuters!
Deel dit artikel

Voor jou