Cursussen ouders
Cursussen kinderen

Cursussen ouders

Als ouder kun je bij ons terecht met opvoedvragen. Samen met jou zorgen we dat kleine vragen klein blijven en geen opvoedproblemen worden. Zodra meerdere ouders vragen hebben over hetzelfde opvoedthema  bieden we cursussen aan. Hier krijg je deskundige informatie en kun je ervaringen en tips uitwisselen met andere ouders en zelf en samen op zoek naar oplossingen.
Schatten van Ouders
Scheiden, of toch niet?

Bij Loes op de Bank

Cursussen kinderen

Voor kinderen organiseren we uiteenlopende  cursussen en workshops. Zo kan je kind bij ons terecht als het steviger in zijn schoenen wil staan of het lastig vindt om over zijn emoties te praten. Ga je scheiden, dan kan het je kind helpen het hierover te hebben met andere kinderen, ook dan kunnen jij en je kind bij ons terecht.
PIEP zei de muis workshop
GLOW workshop
SOVA
Brussen
Kids

Cursus SCHATTEN VAN OUDERS, maakt opvoeden nog leuker!

Opvoeden, we weten het wel…dat betekent consequent zijn, positief gedrag belonen, grenzen stellen, en vaak lukt dat ook heel aardig. En toch…soms knaagt het als je opeens toch gaat schreeuwen naar je kind, je ongeduldig wordt en je even niet weet wat je met je kind aan moet. En daar heb je echt geen lastige kinderen voor nodig! Je denkt bij jezelf: dit kan toch anders?
Als opvoeder beschik je over een ‘schat’ aan kennis en inzicht waarvan je misschien niet altijd bewust bent. Samen aan de slag met opdrachten en het delen van ervaringen kunnen helpen bij het positiever opvoeden. Bij Schatten van Ouders sta je stil bij jouw ideeën over opvoeden. Want wat ‘goed’ is voor jou en je kind, weet jij zelf het beste; elk gezin is immers uniek. Schatten van Ouders geeft daarom geen opvoedadvies of pasklare antwoorden, daar gaan we samen naar op zoek. Het opvoeden van een kind is een boeiende ontdekkingstocht waar je best wel eens voor verrassingen komt te staan.

Voor wie?
Schatten van Ouders kun je alleen of samen met je partner volgen en is voor alle opvoeders uit Breda, Baarle-Nassau en Alphen en Chaam. Gezien het interactieve karakter is het de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en deelname is gratis.

Door wie?
Schatten van Ouders wordt gegeven door twee ervaren opvoeders die door CJG Breda zijn getraind om hun kennis over en ervaring met opvoeden te delen.

Data
Schatten van Ouders bestaat uit vier bijeenkomsten.

  • Voor ouders met kinderen tussen 4 en 12 jaar  zijn deze op: 4 en 18 september en 2 en 16 oktober.
  • In het najaar start ook een cursus voor ouders van kinderen tussen 12 en 16 jaar. De data hiervan worden later bekend gemaakt.

Locatie
In het centrum van Breda. Deze wordt na aanmelding bekend gemaakt.

Informatie en aanmelden
Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op via onderstaande link:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne de Gouw, tel: 06-12994600 of yvonne.de.gouw@cjgbreda.nl

Ervaringen van ouders met deze cursus:
“Echte aandacht werkt, meer begrip voor de kids gekregen en daardoor geduldiger geworden.”
“Ervaringen delen maakt me bewust, van mijn rol als opvoeder.”
“De cursus heeft me meer zelfvertrouwen gegeven als opvoeder.”

 

 


Scheiden, of toch niet?

Misschien denk je erover om te gaan scheiden. Aan die beslissing gaat meestal een heel proces vooraf. Wat zijn de voor- en nadelen van een scheiding? Welk effect heeft uit elkaar gaan op kinderen? De gratis cursus ‘Scheiden, of toch niet?'ondersteunt je bij de beslissing om al dan niet uit elkaar te gaan.

Tijdens de vier avonden van deze cursus krijg je meer te weten over:

• de voor- en nadelen van echtscheiding;
• uit elkaar gaan en het effect op kinderen;
• de echtscheidingsprocedure: een advocaat of een mediator inschakelen;
• de financiële gevolgen: voorzieningen, wetten en regels.

Data en plaats:
Je kan je inschrijven voor alle bijeenkomsten of voor een of meerdere thema's. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 13 september, 20 september, 27 september en 4 oktober, steeds van 19.00 tot 21.00 uur. Alle bijeenkomsten vinden plaats bij het IMW in Breda.

Aanmelden
Aanmelden kan door te bellen naar 076-5305888 of via de website van het IMW.


Bij Loes op de Bank

Loes, moeder van twee kinderen, heeft regelmatig met andere moeders een praatje op het schoolplein over opvoeding. Ze merkt dat veel moeders het moeilijk vinden om grenzen te stellen. Om hier eens wat uitgebreider met elkaar over te praten, nodigt Loes andere ouders uit samen met een medewerker van CJG Breda. Bij Loes op de bank delen zij ervaringen en informatie over grenzen stellen. Informeel, met humor en boordevol praktische tips van andere ouders maar ook van een opvoeddeskundige. Gewoon bij Loes thuis!
Welk opvoed-onderwerp zou jij nou wel eens willen bespreken met andere ouders? Bedenk het en nodig zelf andere ouders uit, gewoon bij jou thuis op de bank. CJG Breda komt dan ook om deskundig advies te geven en jullie vragen te beantwoorden.

Je nodigt minimaal vier en maximaal acht andere opvoeders uit om in gesprek te gaan. Denk aan moeders van school, vriendinnen, familie of je buurvrouw. Jouw ‘Bij Loes op de bank’ kan ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds plaatsvinden. Dit stemmen we samen af.

Zin om je eigen ‘Bij Loes op de bank’ te organiseren of wil je meer weten? Bekijk dan onze folder of neem meteen contact op met ons via info@cjgbreda.nl Vermeld in je mail het onderwerp waar jullie het over willen hebben, je naam, adres en telefoonnummer, de datum en tijdstip (ochtend, middag, avond) van je voorkeur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Workshop PIEP zei de muis

Heeft je kind thuis of op school last van spanningen of stress? Voor je kind kan het moeilijk zijn om te praten over zijn gevoelens. Kinderen kunnen bepaalde gebeurtenissen minder goed plaatsen omdat ze niet alles kunnen over zien en veel op zichzelf betrekken. Bij de Piep-club kan je kind hierover leren.

Voor wie?
Voor kinderen van 5-7 jaar die o.a. willen leren om hun gevoelens te uiten en een situatie niet op zichzelf te betrekken.

Wanneer en waar?
De volgende Piep-club start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De Piep-cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 5 kwartier en drie bijeenkomsten voor ouders. Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden kan via de school-CJG’er bij je kind op school (persoonlijk of via email) of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen

GLOW workshop

Elk kind voelt zich wel eens onzeker of heeft wel eens last van spanningen. In de GLOW workshop van CJG Breda leren kinderen hier op een speelse wijze mee om te gaan. Ze ervaren hoe ze kunnen stralen!

De GLOW workshop bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin je kind:

- kan ontdekken waar het goed in is en hierop te vertrouwen
- ervaart hoe fijn het is om complimenten te geven en te ontvangen
- leert omgaan met spanningen
- leert wat positieve gedachten kunnen doen.Voor wie?
Kinderen uit groep 5, 6, 7 en 8.

Wanneer en waar?
De GLOW workshop bestaat uit vijf bijeenkomsten. Er start weer een workshop zodra er voldoende aanmeldingen zijn.  Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden kan via de school-CJG’er bij je kind op school (persoonlijk ofvia email) of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen

Workshop SOVA

Vindt je kind het lastig om over zijn emoties te praten en zijn grenzen aan te geven? Kan je kind wat extra weerbaarheid gebruiken? In de SOVA-groep krijgt je kind tips op het gebied van sociale vaardigheden.

Van jou als ouder verwachten we een actieve inzet. Samen met jou willen wij je kind een extra steuntje in de rug geven. Zo kun je thuis met je kind aan de slag met de vaardigheden die hij opdoet.

Voor wie?
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Waar en wanneer?
Deze workshop bestaat uit minimaal 5 bijeenkomsten en twee ouderbijeenkomsten. Als ouder krijg je na elke bijeenkomst van je kind een informatiebrief.

Er start weer een workshop zodra er voldoende aanmeldingen zijn. Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden kan via de school-CJG’er bij je kind op school (persoonlijk of via email) of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen

Workshop Brussen

De BRUSSEN-groep is er voor broers en zussen van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met gedragsproblematiek. In deze groep krijgt je kind uitleg over de beperkingen en kan het ervaringen uitwisselen met andere brussen.

Tijdens deze workshop doet je kind mee aan leuke activiteiten en is er aandacht voor wat het voor je kind betekent om een broer of zus te hebben met een beperking.

Voor wie?
Deze workshop heeft een groep voor kinderen van 8-12 jaar en een groep voor kinderen boven die twaalf.

Wanneer en waar?
Deze workshop bestaat uit zes bijeenkomsten voor je kind en twee voor jou als ouder. Na iedere bijeenkomst ontvang je als ouder een informatiebrief.

Deze workshop gaat van start bij voldoende deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden kan via de school-CJG’er bij je kind op school (persoonlijk of via email) of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen

Workshop Kids

Ben je gescheiden? De workshop Kids kan je kind helpen om te gaan met de veranderde situatie. Je kind kan meedoen met deze groep als de scheiding minimaal een half jaar geleden heeft plaatsgevonden. De eerste periode na een scheiding brengt vaak veel onrust en onduidelijkheid mee voor je kind. Op het moment dat er weer wat meer stabiliteit is, heeft je kind de ruimte om jullie scheiding een plekje te geven.

Voor wie?
Deze workshop heeft twee KIDS-groepen: een voor kinderen van vier tot acht jaar en een voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Waar en wanneer?
Deze workshop bestaat uit acht bijeenkomsten voor je kind en twee voor jou als ouder. Na iedere bijeenkomst krijg je als ouder een informatiebrief.

Deze workshop gaat van start bij voldoende deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden kan via de school-CJG’er bij je kind op school (persoonlijk ofvia email) of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen