Activiteiten in de vakantie

Activiteiten in de vakantie

Je kind vindt het vast heel leuk om activiteiten te ondernemen en uitstapjes te maken. Tijdens de vakantie heb je daar natuurlijk mooi de tijd voor!

Natuur en dieren

Veel kinderen vinden het leuk om in de natuur te zijn, bijvoorbeeld in het bos of op het strand. Kinderen die veel interesse hebben voor dieren kun je meenemen naar de kinderboerderij of de dierentuin. Sommige milieu-educatiecentra (MEC) organiseren in de vakanties vaak speciale activiteiten die interessant zijn voor kinderen. En als je kind ervan houdt, is kamperen vaak een groot succes!

Pretparken

Nederland telt verschillende pretparken. Er zijn grote pretparken met veel attracties voor oudere kinderen, maar er zijn ook kleine pretparken gericht op jonge kinderen.

Sportieve activiteiten

Het is gezellig en gezond om samen met je kinderen sportieve activiteiten te ondernemen. Je kunt hierbij denken aan zwemmen, minigolf, survivaltochten, vliegeren, fietsen en wandelen.

Museum en tentoonstellingen

Het lijkt misschien saai, maar er zijn tegenwoordig veel musea speciaal voor kinderen. Als kinderen een duidelijke interesse hebben voor een bepaald onderwerp, zoals treinen, vliegtuigen of sterren, is het leuk om een keer naar een spoorwegmuseum te gaan of een sterrenwacht of planetarium.

Spelen in de buurt

Alle vriendjes zijn vrij. Je kunt fijn met elkaar spelen in de buurt of in de speeltuin. Misschien organiseert het buurthuis of de speeltuinvereniging wel speciale activiteiten? Soms organiseren kerken en moskeeën ook activiteiten voor kinderen.

Meer tips!

  • Vanaf 10 jaar kan je kind al flinke wandelingen en fietstochten maken. Zoek een leuke tocht uit met bijvoorbeeld een bijzondere uitkijkpost. Neem een picknick mee voor onderweg, en denk aan boeken en een bal. Dan kun je wandelen, lezen en spelen afwisselen.
  • Je kunt ook leuke daguitstapjes maken. Maak bijvoorbeeld op één dag gebruik van zo veel mogelijk verschillende vervoermiddelen. Ga je naar een grote stad? Dan kun je reizen met de trein, de metro, de tram, de pont en de bus.
  • Ga ook eens naar een kasteel, een vuurtoren of grotten.
  • Laat je kind zelf plannen bedenken voor de vakantie en voer die ook uit als het kan.
  • Heb je als ouders weinig vakantie? Dan kan je kind misschien naar een vakantiekamp of bij familie of vrienden gaan logeren. Logeren is vaak erg gezellig!
Deel dit artikel

Voor jou