Spelen in de box

Spelen in de box

Als je je baby even moet neerleggen, is de box een veilige plek. Bovendien is dit een heerlijke plek voor baby’s om te leren bewegen en zelf te spelen.

Waar zet je de box neer?

Zet de box het liefst in een hoek. Dat is rustig voor je baby. Je kunt de box ook in de buurt van een raam zetten, zodat je kindje naar het licht en de wolken kan kijken. Zorg er in ieder geval voor dat de box op een veilige plek staat, bijvoorbeeld niet te dicht bij de verwarming. Let erop dat je kind niet bij kamerplanten, gordijnkoordjes of ramen kan komen.

Bodem en spijlen

Kies een box met een verstelbare bodem. Als je kind ouder wordt en leert zitten en staan, kun je de bodem omlaag zetten. Je kind kan er dan niet uit klimmen of vallen. Zorg er ook voor dat de spijlen stevig zijn en ongeveer 4,5 tot 6,5 centimeter uit elkaar staan. Voor je het weet, kan je kind een spijltje vastpakken. Dan wordt omrollen gemakkelijker.

Speeltjes in de box

Leg je baby regelmatig even op de buik in de box. Blijf wel in de buurt! Misschien wordt je baby onrustig als je te veel speeltjes in de box legt. Leg steeds een paar dingen in de box en ruil die dan na een tijdje om met ander speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een paar zachte knuffels;
  • een leuke mobiel om naar te kijken en te leren grijpen;
  • een speeltje waar geluid uit komt.

Maak geen speelgoed met touwtjes aan de box vast! Daar kan je baby zich pijn aan doen.

Deel dit artikel

Voor jou