In de tuin

Zandbak in de tuin

Kinderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen. Daarnaast is het ook goed voor hun ontwikkeling. Het is begrijpelijk dat je als ouder misschien bang bent voor verstikking in het zand en ziekten die je kind kan oplopen. Als je kind in de zandbak speelt, houd dan altijd een oogje in het zeil.

De zandbak afdekken

Kinderen stoppen van alles in hun mond. Dat kan dus ook een hap zand zijn. Om te voorkomen dat je kind ziek wordt van bijvoorbeeld vogelpoep in het zand, kun je de zandbak na gebruik afdekken. Ook regelmatig het zand verversen kan ziekten voorkomen.

Zwembadje

Bij mooi weer is het heerlijk om je kind in een zwembadje te laten spelen. Bovendien is het goed om je kind van jongs af aan te laten wennen aan water. Houd je kind wel altijd goed in de gaten, want kleine kinderen kunnen al in een klein laagje water verdrinken. Laat je kind ook nooit alleen in het zwembadje, ook niet met een oudere broer of zus.

Vijver

Als je een vijver in de tuin hebt, scherm die dan af met een hek of een rooster, of maak er tijdelijk een zandbak van!

Planten

Je kunt een boek over planten kopen (of lenen in de bibliotheek) en controleren of je giftige planten in de tuin hebt staan. Leer kinderen zo vroeg mogelijk dat ze niet zomaar van planten mogen eten.

Deel dit artikel

Voor jou