Gezondheid en voeding

De gezondheid van je kind is belangrijk. Een goede gezondheid is een voorwaarde voor een prettig leven. Bij gezondheid kun je denken aan [a=1091,gezonde voeding], een goed [a=596,gewicht], voldoende [a=895,beweging] en een goede [a=857,nachtrust], maar ook aan onderzoeken, medicijnen en vaccinaties.

Problemen met de gezondheid

Jongeren hebben voor een groot deel hun eigen gezondheid zelf in de hand. Sommige jongeren snoepen en [a=1204,snacken] veel, andere experimenteren met [a=970,drank, drugs en sigaretten]. Het is belangrijk dat je kind weet welk effect dat heeft op de gezondheid. Daarnaast zijn er veel kwaaltjes en ziekten waar je kind mee te maken kan krijgen, bijvoorbeeld [a=2293,de ziekte van Pfeiffer], [a=2281,hooikoorts], [a=1044,jeugdpuistjes] en [a=2287,soa’s].

Vaccinaties

Vaccineren tegen infectieziekten is in Nederland niet verplicht. Het kan zijn, dat je kind bedoeld of onbedoeld bepaalde vaccinaties heeft gemist. Tot en met de leeftijd van 18 kan je kind nog kosteloos vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Hiervoor moet je wel zelf contact opnemen met de [a=7268,jeugdgezondheidszorg] in je eigen woonplaats.

Kijk voor meer informatie over vaccinaties op Rijksvaccinatieprogramma.nl

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.