Je kind beschermen

Misschien is het wel je belangrijkste taak als ouder: je kind beschermen. Hoe jonger je kind is, hoe harder dat nodig is. Als je kind ouder wordt, moet het zichzelf leren beschermen.

Je kind leren omgaan met tegenslagen

Je kunt je kind niet altijd beschermen. [a=143,Ziektes], pijn, ruzies met [a=426,vrienden], een juf waar het niet mee klikt: het hoort nu eenmaal bij het leven. Help je kind [a=80,ermee om te leren gaan].

Praktische bescherming

Verder kun je heel veel praktische dingen doen. Zoals maatregelen nemen om je kind te beschermen tegen ongelukken [a=6649,in huis], tegen [a=6652,verbranding] of de gevaren van [a=6654,water].

Signalen van je kind

Wat kun je nog meer? Wees alert op signalen van je kind. Dat het pijn heeft, of moe is, of verandert. Het betekent niet altijd iets, maar soms wel. Je moet niet wantrouwig zijn, maar wel oplettend. Gelukkig komt het niet vaak voor, maar soms zijn er mensen die [a=6633,geen goede bedoelingen] hebben met je kind.

Beschermen uit bezorgdheid

Soms zie je ongelukken in de kleinste hoeken. Deze [a=6571,bezorgdheid] is nodig, want hierdoor ben je alert. Maar je kind leren loslaten is ook belangrijk. Het helpt kinderen om problemen op hun eigen manier op te lossen.

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.