Spel en sport

Voor kinderen zijn er veel mogelijkheden om te gaan sporten. Als je je kind al vroeg laat kennismaken met allerlei sporten, leert het dat sporten leuk is. Daar heeft je kind de rest van het leven plezier van.

Sporten is goed voor de [a=130,gezondheid] van je kind. En als het bij een [a=470,sportclub] gaat, is het ook goed voor de sociale contacten.

Sportverenigingen

Vanaf vier jaar kun je je kind al kennis laten maken met verschillende sporten. Je kunt je kind inschrijven bij een [a=470,sportvereniging], maar ook buurthuizen en (brede) scholen organiseren na school sportactiviteiten. Bij sommige verenigingen kunnen kleuters al echt meedoen aan trainingen en wedstrijden. Op de website Allesoversport.nl staat meer informatie over de mogelijkheden van peuter- en kleutersport.

Rond acht jaar kiest je kind meestal zelf voor een bepaalde sport, maar sommige kinderen hebben al jonger een duidelijke voorkeur.

De voordelen van spelen

Soms speelt je kind in z'n eentje, soms [a=464,met jou] of [a=466,met andere kinderen]. Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Veel kinderen vinden het fijn om [a=465,buiten te spelen]!

Spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling, nu en later. Spelen is goed voor het lichaam, het [a=49,verstand] en de [a=50,taal]. Spelende kinderen leren dat ze rekening moeten houden met anderen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels waar je je aan hoort te houden. Ze leren daarnaast hoe ze hun [a=92,fantasie] kunnen gebruiken.

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.