Grote eters

Kinderen zijn steeds vaker [a=56,te dik]. Dat is jammer, want kinderen die al op jonge leeftijd overgewicht ontwikkelen, komen daar later in hun leven ook vaak moeilijk van af.

Gezonde eetgewoonten

[a=207,Gezond eten] en genoeg [a=130,bewegen] is heel belangrijk! Dat is de basis voor een gezond gewicht. Leer je kind zo vroeg mogelijk [a=453,gezonde eetgewoonten] aan. Als je zelf het goede voorbeeld geeft, door gevarieerd en niet de hele dag door te eten, zal je kind deze goede gewoonten van je overnemen. Dan heb je de grootste kans dat je kind op een gezond gewicht blijft.

Genoeg gegeten?

Kinderen voelen zelf heel goed aan wanneer ze genoeg hebben. Genoeg is dan ook echt genoeg. Dwing je kind niet om meer te eten want daardoor kun je het natuurlijke gevoel van honger en verzadiging (‘genoeg gehad’) verstoren.

Hoe houd je je kind op een gezond gewicht?

  • Je kunt je kind 2 tot 4 keer per dag een (gezond) [a=210,tussendoortje] geven. Doe dat op vaste tijden. Zo leren kinderen dat ze er op andere momenten niet om hoeven te vragen. Je kind moet wel voldoende trek hebben voor de hoofdmaaltijden.
  • Neem de tijd om dit tussendoortje samen op te eten. Maak het gezellig. Leer je peuter om niet te gaan spelen onder het eten en het hapje bewust op te eten.
  • Bewegen is heel belangrijk. Het is gezond en leuk. Laat je kind bijvoorbeeld iedere dag [a=245,buiten spelen], en ga lopend of op de [a=3153,fiets] naar school en de speeltuin.

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.