Groei en ontwikkeling

De eerste 4 jaar [a=53,groeit] je kind heel snel. Daarna gaat het wat langzamer. Gemiddeld groeit een kind van 4 tot 12 jaar tussen de 55 en 75 centimeter en wordt het ongeveer 25 kilo [a=54,zwaarder]. Er verandert dus veel!

Voor ouders is het boeiend om hun kind te zien opgroeien en ontwikkelen. De meeste ouders genieten van elke ontwikkelingsfase en meestal verloopt het gelukkig probleemloos. Maar ook wanneer dingen anders lopen dan je gehoopt had, kun je voor informatie op deze site terecht. 

Informatie

Dit gedeelte van de site geeft een overzicht van de diverse stadia in de groei en ontwikkeling van je kind, bijvoorbeeld over de [a=45,lichamelijke ontwikkeling] en de [a=49,verstandelijke ontwikkeling]. Je kind begrijpt steeds meer van de wereld om zich heen. Ook de [a=48,sociaal-emotionele ontwikkeling] staat centraal. Je ziet dat je kind steeds meer een eigen [a=77,karakter] ontwikkelt. En ook op het gebied van [a=50,taal] zie je een duidelijke ontwikkeling. Het opgroeiende kind leert steeds meer woorden en vormt langere zinnen.

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.