Buikpijn

De darmen van een baby zijn nog heel gevoelig. Ze kunnen door de voeding snel geprikkeld raken. Je baby kan daardoor soms last hebben van [a=1390,darmkrampjes].

Borstvoeding

Bij baby’s die [a=572,borstvoeding] krijgen, kan de oorzaak van darmkrampjes zijn dat de moeder iets heeft gegeten waar de baby (nog) niet goed tegen kan. Voorbeelden hiervan zijn alle koolsoorten, spruitjes, ui en paprika.

Flesvoeding

Baby’s die kunstvoeding (flesvoeding) krijgen, krijgen soms teveel lucht mee met de voeding. Dit veroorzaakt krampjes. Ook kunnen ze [a=16,allergisch]  zijn voor koemelk of een bestanddeel daarvan, en als gevolg daarvan veel last hebben van darmkrampjes.

Vaste voeding

Als baby’s overgaan op [a=574,vaste voeding], moeten hun darmen vaak wennen aan de nieuwe voeding. Dit kan ook weer buikpijn veroorzaken.

Ontlasting

Buikpijn bij baby’s kan ook veroorzaakt worden door harde en pijnlijke [a=2620,ontlasting]. Huilt je baby erg veel of maak je je zorgen? Bespreek dit dan met het [a=548,consultatiebureau].

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.