Gezondheid en bewegen

Tijdens je zwangerschap kon je de eerste bewegingen van je baby al voelen. Nu je kind geboren is, is het belangrijk dat je het stimuleert en blijft stimuleren om veel te bewegen. Door te bewegen ontwikkelen kinderen hun [a=562,motoriek].

Motoriek

In het eerste levensjaar wordt de basis van een goede motoriek gelegd. Tijdens de [a=3183,eerste maanden] gaat je kind steeds meer de handen en voeten bewegen. Na ongeveer drie maanden worden de bewegingen steeds vloeiender. Waarschijnlijk hoef je het hoofdje ook minder te ondersteunen. Je kind wordt gaandeweg steeds actiever. Het grijpt gericht voorwerpen vast, gebruikt beide handen en is geïnteresseerd in alles wat er in de omgeving gebeurt.

Kruipen

Na ongeveer vijf maanden proberen baby’s steeds vaker rechtop te gaan [a=630,zitten], te rollen en soms zelfs al te [a=626,kruipen]. Na zes of zeven maanden gaat dat steeds beter. Met jouw hulp zou je kind zelfs al kunnen gaan [a=637,staan] of een paar pasjes [a=648,lopen].

 

Goedgekeurde informatie!

[img=1259570]Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.