Gepubliceerd op 10 maart 2020

De vrijwilligers van het CJG waren woensdag 4 maart te gast bij Magazijn 076 voor de inspiratiebijeenkomst ‘Beleef autisme’. Tijdens deze bijeenkomst konden ze ervaren hoe het is om met autisme te leven.  

“Mensen met autisme weten vaak precies hoe het ‘in hun hoofd’ werkt, maar krijgen dit moeilijk duidelijk gemaakt aan anderen”, vertelt Coördinator CJG vrijwilligers Chantal van Vegten. “Onze vrijwilligers krijgen regelmatig te maken met kinderen en ouders met autisme. Bij deze workshop hebben zij handvatten gekregen om hierbij beter aan te sluiten. Hiermee helpen we de kinderen en  hun ouders zich beter te handhaven in een wereld zonder autisme. De vrijwilligers waren enthousiast. Het zelf beleven wat autisme met je doet in het dagelijks leven, was een eye opener.

 

Het CJG organiseert drie of vier keer per jaar inspiratiebijeenkomsten voor al haar vrijwilligers. Zo ontmoeten de vrijwilligers elkaar regelmatig en leren ze samen over thema’s die ertoe doen in het werken met kinderen en ouders. Werken als vrijwilliger bij het CJG is dus ook werken aan je eigen ontwikkeling. Wil je ook aan de slag als vrijwilliger voor het CJG? Kijk dan op https://www.cjgbreda.nl/vrijwilligers en meld je aan.