Gepubliceerd op 9 januari 2019

Sociale vaardigheden zoals, samenwerken, voor jezelf opkomen en omgaan met emoties, leert je kind spelenderwijs. Met vallen en opstaan. Ook leert het van het voorbeeld  en de opvoeding die jij als ouder geeft. Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om deze vaardigheden aan te leren.  CJG Breda biedt (gratis) workshops aan kinderen van 7 tot 12 jaar waarin ze op een veilige en speelse manier met deze vaardigheden kunnen oefenen.

Op 6 februari starten we met de eerste workshop: Samen is Cool! Voor kinderen die het soms lastig vinden om samen te werken, zich niet zo makkelijk laten horen of wel eens vergeten naar de mening van een ander te luisteren. De workshops bestaan uit twee bijeenkomsten. De tweede bijeenkomst van deze workshop is op 13 februari.

Op 13 maart start de workshop: Dit ben ik! Hierin leren kinderen voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven, ‘nee’ te zeggen. Hoe ze kunnen reageren als ze worden geplaagd. De tweede bijeenkomst is een week later op 20 maart.

Op 7 maart start de workshop: Ik tel tot tien! Hierin leren kinderen omgaan met hun boosheid, frustratie of irritatie en deze op een andere manier te uiten. De tweede bijeenkomst is op 3 april.
Deze workshop zit al vol! Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Op 10 april start de workshop: Ik voel me zo! Deze workshop gaat over het herkennen van gevoelens. Te begrijpen waar ze vandaan komen en ze onder woorden te brengen. Kinderen maken hier kennis met verschillende emoties. We oefenen op en speelse manier om de eigen gevoelens en die van een ander te herkennen. De tweede bijeenkomst is op 17 april.

Alle workshops bestaan uit twee  bijeenkomsten en worden begeleid door een coach van CJG Breda. De genoemde data vallen allemaal op een woensdag en het tijdstip is van 14:00 tot 15:00 uur. De locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt. Er is per workshop plaats voor maximaal 8 kinderen.

Aanmelden
Meer informatie over de workshops en mogelijkheid om aan te melden vind je HIER. Wil je graag overleggen of deze workshop iets voor jouw kind is? Neem dan gerust even contact op met de school-CJG-er.