Gepubliceerd op 22 februari 2017

Door de kou en de regen van de afgelopen dagen heb ik zin om binnen te zitten. Knus en lekker warm. Dit kan natuurlijk thuis, maar ook in de stad. Breda opent dan ook steeds meer gezellige kleine eet cafés in het centrum. Mijn favoriet is 'inspire'. 
 
''Inspire coffee Company'' is een café aan de Veemarktstraat in Breda. Ik vind het hier niet alleen gezellig om hier overdag te zitten, maar vooral in de avond. Als het druk is dan is het er ook echt druk en zit alles vol. Je kunt er in gezellig licht zitten, op banken of op gewone stoelen, voor het haard vuur of langs het raam met uitzicht op de mensen die over de grote markt lopen.
 
Het fijne aan dit café is dat je er niet persé met iemand hoeft te zitten. Je kunt er goed tot rust komen en veel mensen komen hier dan ook regelmatig om alleen en in rust op hun pc te werken. Dit is wat dus fijner studeren dan in de bibliotheek of thuis voor je bureau.  Daarnaast is het dat wat er op het menu helemaal niet duur. En ze hebben de beste ''witte chocolade melk'' waarmee je jezelf even kunt opwarmen bij dit koude weer. Ook hebben ze een menu dat om de zoveel tijd wordt aangepast om variatie te creëren .    
                                                                                                                                          
Ze serveren koffie, cake, gebak, thee en nog meer. Zo hebben ze nu bijvoorbeeld weer een nieuwe cheesecake. Heerlijk!

Dit hele knusse en warme gevoel kun je jezelf natuurlijk geven door ergens gezellig te gaan zitten en misschien eten, maar dat kun je ook gewoon doen door bijvoorbeeld te gaan winkelen. Althans ik word er altijd erg blij van als ik met volle tassen door de stad mag paraderen. Een wil je je geld hier niet aan uitgeven dan is het ook gezellig om met een vriend of vriendin doelloos door de stad te gaan lopen. Misschien even door het park, een paar winkels in en dan als het te koud is misschien toch die warme chocolademelk van de inspire? Veemarktstraat 4, 4811 ZE Breda.

Je hoeft dus in ieder geval niet persé thuis op de bank te liggen, al doe ik dit erg graag...
           
 
                – Craig Chike