Gepubliceerd op 18 oktober 2017

Vandaag kwamen Lotty, Ivanka en Jeanette hun prijs in ontvangst nemen. Zij wonnen een dinerbon t.w.v. € 50,- voor hun inzending aan de prijsvraag: Durf jij buiten de lijntjes te kleuren?  Onder het genot van een heerlijke taart werden de inzendingen gedeeld. De andere twee prijswinnaars: Kristel en Irès konden door omstandigheden niet aanwezig zijn.

 

De inzendingen waren stuk voor stuk heel persoonlijk en krachtig. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat buiten de lijntjes kleuren vooral bekent: trouw zijn aan je jezelf en aan  je eigen ideeën, normen en waarden. De moed hebben om je niet te laten weerhouden door de mening van anderen en te doen wat bij jou past.

Zo vindt de een misschien dat kinderen in hun eigen bed moeten slapen, de ander heeft hierover een andere opvatting. Of de een schenk thuis geen alcohol aan opgroeiende kinderen terwijl de ander juist zegt: ik heb liever dat ze bij mij thuis drinken want dan zie ik wat er gebeurt en met wie mijn kind omgaat. En beiden hebben het beste met hun kind voor.  

Door hierover met elkaar in gesprek te gaan ontdek je dat een ander gezichtspunt niet persé beter of slechter is.
Dat regels niet zomaar op zich staan maar dat misschien nog belangrijker is hoe je hierover het gesprek voert. Met jezelf, met elkaar en vooral met je kind.

Ons motto is dan ook nog steeds: opvoeden en opgroeien, praat erover!