Gepubliceerd op 12 januari 2017

Dit jaar bestaat de cursus Positief Opvoeden vijf jaar. Tijd voor een nieuwe naam vonden wij. Een naam die recht doet aan de schat aan kennis en inzichten die ouders van zichzelf hebben en waarvan ze zich niet altijd bewust zijn. Daarom heet de cursus vanaf nu ‘Schatten van ouders’.

Over de cursus
Opvoeden is een ‘vak’ dat je vooral in de praktijk leert. Gewoon door het te doen met je hart en met je hoofd. Theorie en oefenen met vaardigheden kunnen je hierbij helpen. Het delen van ervaringen met andere opvoeders kan je sterker maken. Zeker als het gaat om dingen gaat die niet vanzelf gaan en die je lastig vindt. In de cursus ‘Schatten van ouders’ sta je stil bij jouw ideeën over opvoeden en leer je meer te reageren zoals je eigenlijk wilt. Dit heeft invloed op de manier waarop jij en je kind(eren) met elkaar omgaan en het vergroot je inzicht en zelfvertrouwen als opvoeder.

Geen opvoedadvies
De cursus geeft geen opvoedadvies of pasklare antwoorden op de vraag wat ‘goed’ opvoeden is. Want wat ‘goed’ is voor jou en je kind(eren), weet jij zelf het beste.
Lees hier meer over de cursus en hoe je je kunt aanmelden