Gepubliceerd op 12 februari 2019

CJG Breda leidt vrijwilligers op tot cursusleider 'Schatten van Ouders'. Dit doen we volgens het Train-de-trainer principe. In de cursus Schatten van ouders worden ouders zich bewust van hun stijl van opvoeden. Van wat goed gaat en wat beter kan. Ouders wisselen ervaringen uit van mooie maar ook lastige opvoedmomenten. Ook als het gaat om de dingen die moeilijk zijn en juist niet vanzelf gaan en ervaren dat ze hierin niet de enige zijn. De cursus start in augustus en  wordt gegeven op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Deze training is bedoeld voor diegenen die de ambitie hebben om onder supervisie van CJG Breda cursussen of workshops te gaan geven aan groepen opvoeders. Je geeft altijd samen met een andere cursusleider deze cursus.

Inhoud training
Tijdens de training krijg je verschillende communicatietechnieken aangereikt en leer je de basisprincipes van positief opvoeden. Ook wordt een aandacht besteed aan empowerend en oplossingsgericht werken.
Na deze training kun je de inhoud toepassen in de cursus Schatten van Ouders die in het eerste kwartaal van 2020 gaat starten. De data en tijden van deze cursus worden in overleg bepaald. Aan deze cursus, die samen met een andere cursusleider geeft, kunnen maximaal 12 ouders deelnemen. 

Data
De Train de Trainer voor cursusleider bestaat uit 9 woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur. Daarnaast krijg je ook opdrachten mee naar huis die je soms in tweetallen moet maken. Het is de bedoeling dat je alle 9 avonden aanwezig bent. De data zijn: 28 augustus, 4 en 18 september, 2, 9 en 23 oktober, 6 en 20 november en 11 december 2019.

Vereisten
Om deel te kunnen nemen aan de train-de-trainer moet je beschikken over.

  • HBO denkniveau
  • ervaring en/ of affiniteit met training/ coaching vaardigheden
  • beroepsmatig of eigen ervaring met opvoeden en opgroeien.

Dit traject Train de Trainer voor cursusleider Schatten van Ouders is gratis maar niet vrijblijvend. Je verbind je aan bepaalde voorwaarden die in een kennismakingsgesprek worden besproken. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Contact
Herken je jezelf in het bovenstaande en ben je enthousiast om je hieraan te verbinden? Meld je dan aan als CJG vrijwilliger. Hierna volgt er een gesprek met Yvonne de Gouw over je deelname en de voorwaarden. Meer informatie? Neem contact op met: Yvonne de Gouw, tel: 06 12994600. E-mail: yvonne.de.gouw@cjgbreda.nl. Of kijk op www.cjgbreda.nl/vrijwilligers.

Lees hier het interview met cursusleider Rieneke Huijs.