Gepubliceerd op 18 januari 2017

Woensdagvond 18 januari jongstleden ontvingen 30 CJG-vrijwilligers een certificaat voor het succesvol doorlopen van een vrijwilligerscursus uit handen van wethouder Van Lunteren. Momenteel zijn er circa 150 CJG-vrijwilligers actief voor ouders en jeugd in Breda, Alphen Chaam en Baarle Nassau. 

Vrijwilligers vervullen een belangrijke taak binnen CJG Breda. Zij bieden op een laagdrempelige manier ondersteuning aan ouders en jeugd bij het opvoeden en opgroeien. Bijvoorbeeld door het geven van opvoedondersteuning in gezinnen, als maatje voor een jongere, door koffie- en voorlichtingsbijeenkomsten te organiseren of als cursusleider positief opvoeden. CJG-vrijwilligers volgen een basiscursus van CJG Breda zodat ze niet onvoorbereid aan de slag gaan. 

Iets voor een ander betekenen
Ouders en jongeren zijn zelf de grootste deskundigen als het om opvoeden en opgroeien gaat. CJG-vrijwilligers ondersteunen hen hierbij. Door hun eigen kennis en ervaring met opvoeden in te zetten, kunnen zij veel voor een andere betekenen, op basis van gelijkwaardigheid. Antoinette  (CJG-vrijwilliger in gezin): “Het is geweldig om iets voor een ander gezin te kunnen betekenen. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het soms is om met je kind ‘de wereld in te gaan’. Mijn dochter had een moeilijke start en ik wilde niet steeds een beroep doen op mijn familie. In zo’n situatie kan een vrijwilliger uitkomst bieden.”

Start nieuwe basiscursus in februari
Heb je belangstelling om als vrijwilliger voor CJG Breda te werken? Meld je dan snel aan voor de volgende basiscursus die start op woensdagavond 1 februari. Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op woensdagavonden van 19:30 tot 22:00 uur. De volgende data zijn 8 en 22 februari.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar vrijwilligers@cjgbreda.nl.

Klik hier voor meer informatie.