Gepubliceerd op 9 januari 2020

Woensdag 8 januari zetten we onze 120 vrijwilligers in het zonnetje tijdens de nieuwjaarsreceptie. We zoeken nog meer vrijwilligers om ouders en kinderen in Breda te helpen met kleine en grote vragen.

Met een uurtje per week kun je een ander al helpen. We zoeken ouders als vrijwilliger omdat we geloven dat ze vanuit hun eigen ervaring andere ouders en kinderen kunnen helpen bij opgroeien en opvoeden. Bijvoorbeeld door cursussen te geven of door maatje te worden van een gezin. Bij ouders die een vraag hebben, zien we ook dat ze vaak graag geholpen worden door een andere ouder. Die weet namelijk hoe het is en begrijpt dat je als ouder niet altijd perfect kunt zijn.

Persoonlijke ontwikkeling
De nieuwjaarsborrel was vooral een gezellig onderonsje waarmee we onze vrijwilligers bedanken. Zo deden de vrijwilligers een quiz over het CJG. Maar we doen meer voor vrijwilligers. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Onze vrijwilligers vinden het niet alleen leuk om iets te betekenen voor een ander, hun eigen persoonlijke ontwikkeling is ook belangrijk. Daarom organiseren we inspiratiebijeenkomsten en intervisie. Ze zien hun werkzaamheden ook als een verrijking voor hun eigen leven.

Aanmelden als vrijwilliger?
Dat kan via https://www.cjgbreda.nl/vrijwilligers of door een mail te sturen naar vrijwilligers@cjgbreda.nl.