Je kunt bij ons terecht met vragen over opgroeien. Wat je vraag ook is, samen zoeken we naar oplossingen die voor jou en in jouw situatie werken, zodat je zelf weer verder kunt. Vaak geven we je tips en informatie.  Of we bieden voor korte of langere tijd ondersteuning. Als het nodig is dan verwijzen we je door naar passende jeugdhulp. Samen voorkomen we dat kleine vragen grote problemen worden.

Op deze website staat veel informatie over onderwerpen waar je als jongere mee te maken krijgt. Bij opgroei-info vind je misschien al antwoord op je vraag.
Wil je graag met iemand praten? Of heb je snel hulp nodig? Bel dan ons gratis telefoonnummer: 0800 444 000 3 of stuur een mail naar info@cjgbreda.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook contact zoeken met de school-CJG-er op jouw school.

Hoe werken we?

  • We luisteren goed naar jouw vraag.
  • We geven je tips en informatie waarmee je zelf verder kunt.
  • Heb je ondersteuning nodig? Dan kijken we samen met jou waar je die kunt vinden. Misschien kan een familielid of een vriend(in) je helpen. Of een maatje [link naar maatje] van CJG Breda. Als het nodig is, krijg je ondersteuning van een van onze professionals (school-CJG-er of CJG-coach). Voor korte of langere tijd maar zolang als het nodig is. 
  • Heb je specialistische hulp nodig? Dan kijken we samen met jou welke zorg voor jou geschikt is en verwijzen je hier naar door. 

We kunnen je in contact brengen met andere jongeren. Door je ervaringen met hen te delen merk je dat je niet de enige bent die met vragen worstelt. Of kijk eens op het forum van www.jongatbreda.nl. Schroom vooral niet je vraag aan ons te stellen. Hoe groot of klein je vraag ook is. Samen zoeken we naar een oplossing die voor jou en in jouw situatie werkt. Ons doel is dat je zo snel mogelijk zelf weer verder kunt.

Ondersteuning bij het gesprek met ons
Als je het prettig vindt om steun te krijgen bij het gesprek, dan kun je een familielid, vriend(in) of kennis vragen hierbij aanwezig te zijn. Heb je niemand in je omgeving die hierbij kan ondersteunen, maar wil je wel graag dat iemand je helpt tijdens het gesprek? Dan kun je een onafhankelijk cliëntondersteuner inschakelen. Deze deskundige geeft je informatie en advies en helpt je met het maken van een keuze welke zorg het beste bij jou past. Voor een onafhankelijk cliëntondersteuner neem je contact op met MEE West-Brabant op telefoon 076-5223090 of mail naar info@meewestbrabant.nl