Loverboys

Loverboys, je hebt er vast wel eens wat over gehoord. Maar wat doen ze precies en hoe herken je een loverboy?

Wat is een loverboy?

Een loverboy is een jongen die verkering neemt met een meisje om geld aan haar te verdienen. Dit kan door haar als drugskoerier te gebruiken of door haar in de prostitutie te laten werken. Als hoer dus. Loverboys heten daarom ook wel pooierboys.

Meisjes kunnen ook loverboy zijn, die heten dan ‘lovergirls’.

Hoe pakt een loverboy het aan?

Een loverboy doet alsof hij verliefd is op een meisje en versiert haar. Bijvoorbeeld op straat, tijdens het uitgaan, via social media of via een chatbox.

Hij is geweldig, lief, doet alles voor haar en koopt bijvoorbeeld dure cadeaus en dure kleding. Het meisje wordt zo helemaal gek op hem. Maar ondertussen bedenkt hij een plan hoe hij het meisje kan gebruiken.

Iets voor hem terugdoen

Op een gegeven moment vindt een loverboy dat het meisje iets terug mag doen voor hem. Hij heeft tenslotte al zoveel voor haar gedaan. Omdat het meisje zo verliefd op hem is, heeft ze alles voor hem over.

Het begint met kleine dingen, maar uiteindelijk moet zij steeds meer doen. Hij dwingt haar om met andere mannen naar bed te gaan en het geld aan hem te geven.

Geweld en chantage

De loverboy weet dat wat hij doet strafbaar is en doet dus alles om te voorkomen dat het meisje met iemand gaat praten. Dit doet hij door haar te bedreigen, te slaan of door haar te chanteren. Bijvoorbeeld door te dreigen dat hij naaktfoto’s en webcamfilmpjes van haar op internet zal zetten als zij niet doet wat hij zegt.

In de greep van een loverboy

Als de loverboy je helemaal in zijn greep heeft, kan hij alles met je doen. Lees de verhalen van enkele meisjes op Bewareofloverboys.nl om precies te weten wat dat allemaal kan betekenen. Lees ook de vragen en bekijk de filmpjes over loverboys op Vraaghetdepolitie.nl.

Bang om te praten

Meestal schaamt een meisje zich zo dat ze niet meer naar haar ouders of vriendinnen durft te gaan. Dit is precies wat de loverboy wil. Het is de val waar je in terecht komt en het is dan juist goed om met iemand te praten.

Wat kun je doen?

Denk je dat je vriend een loverboy is? Bel dan met één van de volgende organisaties. Zij kunnen je helpen en beschermen.

  • 0900-999 9991 voor contact met Stoploverboys.nu.
  • 020-6226897 voor contact met Bewareofloverboys.nl.
  • 088-208000 of chat met Chatmetfier.nl.
Deel dit artikel

Voor jou