Seks, alcohol en drugs

Seks, alcohol en drugs

Sommige mensen genieten meer van seks wanneer ze alcohol of drugs hebben gebruikt. Van alcohol en drugs word je losser en hierdoor durf je meer. Dat kan fijn zijn, maar er zijn ook risico’s.

Wat zijn de risico’s van seks onder invloed?

  • Je kunt het gebruik van een condoom makkelijker vergeten of je vindt het niet zo belangrijk. Ook is het moeilijker om een condoom om te doen wanneer je onder invloed bent.
  • Je hebt makkelijker seks met iemand met wie je anders nooit seks zou hebben.
  • Je gaat sneller over je eigen grenzen heen. Je wordt makkelijker overgehaald om dingen te doen die je normaal gesproken niet wilt. Ook kun je zelf makkelijker over de grenzen van een ander heen gaan.

Over je grens gegaan? Lees op Sense.info wat je kunt doen.

Hoe ga je hier mee om?

  1. Bedenk van te voren hoe ver je wilt gaan en probeer je hier ook echt aan te houden. Bedenk wat je wel en niet wilt doen qua seks, maar ook waar je wel en geen seks zou willen hebben. Zou je bijvoorbeeld achteraf spijt hebben als je seks hebt gehad in een wc-hokje of op een plek waar mensen het hadden kunnen zien of horen?
  2. Ga nooit niet met iemand mee naar huis die je niet kent. Mocht je dat toch willen, zorg dan dat anderen weten waar je bent.
  3. Zorg dat je altijd condooms bij je hebt:vrij veilig.
  4. Als je vaak seks hebt onder invloed kan het zo zijn dat je niet meer kunt genieten van seks zonder dat je iets hebt gebruikt. Probeer dat te voorkomen door ook nuchter seks te hebben.
Deel dit artikel

Voor jou