Cursussen voor kinderen

Voor kinderen organiseren we uiteenlopende cursussen en workshops. Zo kan je kind bij ons terecht als het steviger in zijn schoenen wil staan of het lastig vindt om over zijn emoties te praten. Ga je scheiden, dan kan het je kind helpen het hierover te hebben met andere kinderen, ook dan kunnen jij en je kind bij ons terecht.

Het collectieve groepsaanbod van het CJG is beschikbaar voor jeugdigen uit de gemeente Breda.

Samen Sterker

Met een positief zelfbeeld staat jouw kind krachtiger en gelukkiger in het leven. Tijdens deze groepstraining werken we aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en bieden we handvatten om te leren omgaan met emoties. Zo werkt jouw kind aan zijn positieve zelfbeeld en vergroot hij zijn weerbaarheid

Brussen

De BRUSSEN groep is er voor broers en zussen van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met gedragsproblematiek. In deze groep krijgt je kind uitleg over de beperkingen en kan het ervaringen uitwisselen met andere Brussen.

Kids

Ben je gescheiden? De workshop Kids kan je kind helpen om te gaan met de veranderde situatie. Je kind kan meedoen met deze groep als de scheiding minimaal een half jaar geleden heeft plaatsgevonden. De eerste periode na een scheiding brengt vaak veel onrust en onduidelijkheid mee voor je kind. Op het moment dat er weer wat meer stabiliteit is, heeft je kind de ruimte om jullie scheiding een plekje te geven.

Workshop PIEP zei de muis

Heeft je kind thuis of op school last van spanningen of stress? Het kan moeilijk zijn om erover te praten. Kinderen kunnen bepaalde gebeurtenissen minder goed plaatsen omdat ze niet alles kunnen overzien en veel zaken op zichzelf betrekken. Bij de Piep-club kan je kind hierover leren.