Cursussen ouders
Cursussen kinderen

Cursussen ouders

Als ouder kun je bij ons terecht met opvoedvragen. Samen met jou zorgen we dat kleine vragen klein blijven en geen opvoedproblemen worden. Zodra meerdere ouders vragen hebben over hetzelfde opvoedthema  bieden we cursussen aan. Hier krijg je deskundige informatie en kun je ervaringen en tips uitwisselen met andere ouders en zelf en samen op zoek naar oplossingen.
Schatten van Ouders
Scheiden, of toch niet?
Bij Loes op de Bank

Scheiden, of toch niet?

Misschien denk je erover om te gaan scheiden. Aan die beslissing gaat meestal een heel proces vooraf. Wat zijn de voor- en nadelen van een scheiding? Welk effect heeft uit elkaar gaan op kinderen? De gratis cursus ‘Scheiden, of toch niet?'ondersteunt je bij de beslissing om al dan niet uit elkaar te gaan.

Tijdens een cursus van vier avonden krijg je meer te weten over:

• de voor- en nadelen van echtscheiding;
• uit elkaar gaan en het effect op kinderen;
• de echtscheidingsprocedure: een advocaat of een mediator inschakelen;
• de financiële gevolgen: voorzieningen, wetten en regels.

Data en plaats:
Je kan je inschrijven voor alle bijeenkomsten of voor een of meerdere thema's. Op de website van het IMW in Breda kun je zien wanneer de volgende cursus start. Hier vinden de bijeenkomsten ook plaats.


Bij Loes op de Bank

Loes, moeder van twee kinderen, heeft regelmatig met andere moeders een praatje op het schoolplein over opvoeding. Ze merkt dat veel moeders het moeilijk vinden om grenzen te stellen. Om hier eens wat uitgebreider met elkaar over te praten, nodigt Loes andere ouders uit samen met een medewerker van CJG Breda. Bij Loes op de bank delen zij ervaringen en informatie over grenzen stellen. Informeel, met humor en boordevol praktische tips van andere ouders maar ook van een opvoeddeskundige. Gewoon bij Loes thuis!
Welk opvoed-onderwerp zou jij nou wel eens willen bespreken met andere ouders? Bedenk het en nodig zelf andere ouders uit, gewoon bij jou thuis op de bank. CJG Breda komt dan ook om deskundig advies te geven en jullie vragen te beantwoorden.

Je nodigt minimaal vier en maximaal acht andere opvoeders uit om in gesprek te gaan. Denk aan moeders van school, vriendinnen, familie of je buurvrouw. Jouw ‘Bij Loes op de bank’ kan ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds plaatsvinden. Dit stemmen we samen af.

Zin om je eigen ‘Bij Loes op de bank’ te organiseren of wil je meer weten? Bekijk dan onze folder of neem meteen contact op met ons via preventie@cjgbreda.nl Vermeld in je mail het onderwerp waar jullie het over willen hebben, je naam, adres en telefoonnummer, de datum en tijdstip (ochtend, middag, avond) van je voorkeur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Cursussen kinderen

Voor kinderen organiseren we uiteenlopende  cursussen en workshops. Zo kan je kind bij ons terecht als het steviger in zijn schoenen wil staan of het lastig vindt om over zijn emoties te praten. Ga je scheiden, dan kan het je kind helpen het hierover te hebben met andere kinderen, ook dan kunnen jij en je kind bij ons terecht.
PIEP zei de muis workshop
GLOW workshop
Ik voel me zo! – leren omgaan met gevoelens
Samen is cool! – leren samenwerken
Dit ben ik!  - leren opkomen voor jezelf
Ik tel tot tien! – leren omgaan met boosheid
Brussen
Kids

Workshop PIEP zei de muis

Heeft je kind thuis of op school last van spanningen of stress? Voor je kind kan het moeilijk zijn om te praten over zijn gevoelens. Kinderen kunnen bepaalde gebeurtenissen minder goed plaatsen omdat ze niet alles kunnen over zien en veel op zichzelf betrekken. Bij de Piep-club kan je kind hierover leren.

Voor wie?
Voor kinderen van 5-7 jaar die o.a. willen leren om hun gevoelens te uiten en een situatie niet op zichzelf te betrekken.

Wanneer en waar?
De volgende Piep-club start zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De Piep-cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 5 kwartier en drie bijeenkomsten voor ouders. Locatie wordt nader bekend gemaakt.

Aanmelden
Aanmelden kan via een wijk-CJG-er bij jou in de wijk of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen


Ik voel me zo! – leren omgaan met gevoelens

Het gevoelsleven van kinderen is net zo divers en kleurrijk als dat van volwassenen. Voor kinderen kan het soms lastig zijn om die gevoelens onder woorden te brengen. Of om te begrijpen waar ze vandaan komen.
Ook het herkennen van en reageren op emoties van anderen is soms een hele klus. In de workshops ‘Ik voel me zo!’ maken kinderen kennis met verschillende gevoelens. Ze oefenen op een ontspannen manier het herkennen van en omgaan met de eigen gevoelens en emoties en die van een ander. De workshops worden begeleid door een coach van CJG Breda. Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen. De workshop start als er minimaal vijf aanmeldingen zijn.
De workshops zijn voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.
Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met preventie@cjgbreda.nl

Klik hier om je kind aan te melden voor de workshop 'Ik voel me zo!'

Terug naar cursussen kinderen


Samen is cool! – leren samenwerken

Voor kinderen kan het soms best lastig zijn om samen te werken. Laat jou w kind zich in een groepje niet zo snel horen of vergeet het wel eens naar de mening van een ander te luisteren?
In de workshops ‘Samen is cool’ oefenen kinderen op verschillende manieren met samenwerken.  We doen allerlei leuke opdrachten in tweetallen of kleine groepen. Tijdens deze opdrachten ervaren kinderen wat werkt en leren ze op een goede manier met elkaar samen te werken. De workshops worden begeleid door een coach van CJG Breda. Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen.
De workshops zijn voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met preventie@cjgbreda.nl

Klik hier om je kind aan te melden voor de workshop 'Samen is cool!'

Terug naar cursussen kinderen

Dit ben ik!  - leren opkomen voor jezelf

Heeft jouw kind moeite om voor zichzelf op te komen? Laat het zich makkelijk overhalen door leeftijdsgenootjes of weet het niet goed hoe te reageren als het wordt geplaagd? In de workshops ‘Dit ben ik’ leren kinderen op een speelse, laagdrempelige manier om hun grenzen aan te geven. Om ‘nee’ te zeggen. Ook ervaren ze dat ze echt niet de enige zijn die dit wel eens lastig vinden.
De workshops worden begeleid door een coach van CJG Breda. Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen.
De workshops zijn voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.
Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met preventie@cjgbreda.nl

Terug naar cursussen kinderen

Ik tel tot tien! – leren omgaan met boosheid

Frustratie, irritatie, boosheid of een gevoel van onrecht. Elk kind ervaart dit wel eens. Raakt jouw kind snel geprikkeld? Wordt het makkelijk  boos en weet het nog niet zo goed
hoe het dit kan uiten?  In de workshops ‘Ik tel tot tien! Leren kinderen hoe ze hiermee kunnen omgaan. Ze krijgen handige tips mee naar huis en oefenen in de workshops om op een nieuwe manier hun boosheid te laten zien.
De workshops van worden begeleid door een coach van CJG Breda. Er kunnen maximaal acht kinderen deelnemen.
De workshops zijn voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.  Het gaat om twee workshops van één uur. Bij voldoende aanmeldingen beginnen de workshops weer.
Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen  via telefoonnummer 0800 - 444 000 3. Of mailen naar: preventie@cjgbreda.nl

Klik hier om je kind aan te melden voor de workshop 'Ik tel tot tien!'

Terug naar cursussen kinderen

Workshop Brussen

De BRUSSEN-groep is er voor broers en zussen van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met gedragsproblematiek. In deze groep krijgt je kind uitleg over de beperkingen en kan het ervaringen uitwisselen met andere brussen.

Tijdens deze workshop doet je kind mee aan leuke activiteiten en is er aandacht voor wat het voor je kind betekent om een broer of zus te hebben met een beperking.

Voor wie?
Deze workshop heeft een groep voor kinderen van 8-12 jaar en een groep voor kinderen boven die twaalf.

Wanneer en waar?
Deze workshop bestaat uit zes bijeenkomsten voor je kind en twee voor jou als ouder. Na iedere bijeenkomst ontvang je als ouder een informatiebrief.

Deze workshop gaat van start bij voldoende deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden kan via een wijk-CJG-er bij jou in de wijk of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen

Workshop Kids

Ben je gescheiden? De workshop Kids kan je kind helpen om te gaan met de veranderde situatie. Je kind kan meedoen met deze groep als de scheiding minimaal een half jaar geleden heeft plaatsgevonden. De eerste periode na een scheiding brengt vaak veel onrust en onduidelijkheid mee voor je kind. Op het moment dat er weer wat meer stabiliteit is, heeft je kind de ruimte om jullie scheiding een plekje te geven.

Voor wie?
Deze workshop heeft twee KIDS-groepen: een voor kinderen van vier tot acht jaar en een voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Waar en wanneer?
Deze workshop bestaat uit acht bijeenkomsten voor je kind en twee voor jou als ouder. Na iedere bijeenkomst krijg je als ouder een informatiebrief.

Deze workshop gaat van start bij voldoende deelnemers.

Aanmelden
Aanmelden kan via een wijk-CJG-er bij jou in de wijk of via ons algemene telefoonnummer 0800-4440003.

Terug naar cursussen kinderen