Over CJG

print

Heb je vragen over opvoeden of opgroeien? CJG Breda kan je helpen.
CJG Breda is dé vraagbaak voor ouders, opvoeders en kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar in Breda, Alphen Chaam en Baarle Nassau. Waar je ook mee zit: met de professionele ondersteuning vanuit het CJG kom je er zelf weer uit. Samen zoeken we naar oplossingen die voor jou én in jouw situatie werken. Onze deskundigen luisteren goed naar wat er precies speelt en vanuit hun kennis en ervaring kunnen ze je daarna persoonlijk en op maat adviseren en begeleiden. Je krijgt handreikingen waar je echt verder mee kunt.

Hoe wij ervoor zorgen dat we snel een goed antwoord hebben op al je vragen?
In CJG Breda bundelen we de krachten van deskundigen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Consultatiebureau, GGD, maatschappelijk werk en anderen... alle professionals werken nauw samen om ouders én kinderen verder te helpen.

Via het CJG kun je ook in contact komen met andere ouders en andere jongeren. Samen wissel je ervaringen uit en deel je persoonlijke verhalen en vragen. Je staat er nooit alleen voor. Dus welke vraag je ook hebt: blijf er niet mee zitten. Samen vinden we een antwoord op kleine en grote vragen!

Onze werkwijze
CJG Breda versterkt de eigen kracht van ouders en jeugd bij opvoeden en opgroeien. Zodat ieder kind opgroeit naar zijn plek in de maatschappij. Wij richten ons op alles wat nodig is om ouders en jeugdigen te helpen bij het vinden van een antwoord op hun vraag over opvoeden of opgroeien. Zelf en met elkaar. Door het stimuleren van dialoog en waar nodig bieden van ondersteuning, blijven kleine vragen klein en voorkomen we dat er onnodig beroep wordt gedaan op zware zorg.
CJG-vrijwilligers en – professionals stimuleren, faciliteren, ondersteunen en coördineren hierbij, afhankelijk van de situatie en vraag.
Uitgangspunten:
- we gaan uit van wat goed gaat en van talenten
- we sluiten aan op de leefwereld van ouders en jeugd
- we bieden passende zorg als dat nodig is, zo snel en dichtbij huis als mogelijk, liefst thuis en in de wijk

We zijn daar waar onze klanten zijn: vooral in de wijk en op school (of op voorschoolse voorzieningen). CJG-vrijwilligers en –professionals bieden informatie en advies, een luisterend oor, stimuleren dialoog en uitwisseling over alles wat bij opvoeden en opgroeien komt kijken, verbinden ouders en kinderen met relevante personen en initiatieven in hun (wijk)netwerk en bieden extra ondersteuning of zorgen voor passende zorg als dat nodig is.
Het CJG richt zich daarbij op vragen van ouders en jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en tijdens de zwangerschap.

Voor een uitgebreide beschrijving van ons werkveld en functies per 1 januari 2015 klik hier.